Jak zahustit omáčku

Jak nejlépe nahradit solamyl v kuchyni: Tipy a alternativy

Hledáte způsob, jak v kuchyni nahradit solamyl? Přinášíme vám několik tipů, které vám pomohou dosáhnout stejné kvality pokrmů i bez něj. Jedním z nejoblíbenějších náhradníků je hrachová mouka smíchaná s kukuřičnou, rýžovou nebo jáhlovou moukou, která se hodí pro zahuštění omáček a polévek. Dalšími možnostmi je využití brambor, cukety nebo rozmixované zeleniny, které poslouží k […]

Léčivý peprmintový olej – účinky a jak ho vyrobit?

Máta peprná má spoustu pozitivních účinků na tělo. Peprmintový olej, mátový olej nebo někdy také mint olej se dá aplikovat na pokožku, využívat v rámci aromaterapie a v některých případech užívat vnitřně. Peprmintový olej se vždy mísí ještě s dalším nosným olejem, jako je olivový, mandlový či kokosový. Jak použít peprmintový olej Přínosy peprmintového oleje […]

Zapečený květák s bramborem a sýrem – rychlý recept

Květák se nejčastěji připravuje smažený v trojobalu, ale možností jak jej připravit je Zkuste si ho zapéct třeba se sýrem, ale i bez něj. Recepty jsou velmi lahodné. Květák je nízkokalorická zelenina, která nás díky svému vysokému obsahu vlákniny zasytí na dlouhou dobu. Je bohatý na vitaminy a minerály, zejména vitamin C, vitamin K, kyselinu […]

avokado

Nejlepší recepty na pomazánku z avokáda

Pomazánky jsou rychlé a snadno se kombinují s jakýmkoliv druhem pečiva. Nabízejí obrovské množství obměn a chuťových kombinací, které se vám jen tak brzy neomrzí. Veganská pomazánka z avokáda může být i v bio kvalitě. Záleží na vás, jaké použijete suroviny. Pomazánka z avokáda s tvarohem Suroviny: Postup: Zralé, měkčí avokádo oloupeme. Vyloupneme z avokáda […]

Postup, jak připravit nejlepší zeleninové karbanátky

Máte rádi zeleninová jídla, nejíte maso, nebo jen chcete do svého jídelníčku přidat více zeleniny? Tak to se vám určitě bude líbit náš recept na zeleninové karbanátky. Maso určitě nepotřebujeme jíst každý den, protozou zeleninové karbanátky vhodným jídlem, kterým maso můžeme prostřídat. Můžete si je vytvořit ze speciálně zakoupené zeleniny k tomuto účelu, anebo prostě ze […]

Jaké jsou účinky rýmovníku a jak z něj udělat čaj a sirup

Rýmovník se pěstuje velmi často jako pokojová rostlina, která se postupně zastřihuje. Pak se využívá pro její léčivé, protizánětlivé a protiplísňové vlastnosti. Rýmovník je vhodný i pro děti, protože má lahodnou chuť. Z rýmovníku můžete otrhávat listy nebo seříznout výhony. Na inhalaci a odvar se používá čerstvý, případně mražený. Přidává se i do pokrmů, pod maso […]

6 tipů na zdravou snídani – Nakopněte se po ránu

Snídaně je základním zdrojem energie do nového dne a neměli bychom ji odbývat.  Snídat bychom měli přibližně hodinu až dvě po probuzení a jídlo si v klidu vychutnat. Přirozeně tak aktivujeme metabolismus a tělo si nezačne tuky automaticky ukládat na horší časy. Věnujme proto ráno chvilku sami sobě a dejme si zdravou snídani. 1.   Jogurt […]

19 tipů na osvěžující smoothie z čerstvého ovoce i zeleniny

Léto je období slunce, relaxace, čerstvého ovoce a zeleniny. Zkuste načerpat energii pomocí osvěžujícího a zdravého smoothie se spoustou živin.   Všechny suroviny, ať už z vaší zahrádky, obchodu nebo samosběru, vložte do mixéru a rozmixujte. Pokud bude smoothie moc husté, přilijte trochu vody. Semínka si předem namočte a přidejte pár kostek ledu. 1. Melounové smoothie s jahodami a […]

Tibetská houba – Účinky, kde koupit, pěstování

V přírodní medicíně se používá mnoho bylinek a dalších produktů, které blahodárně působí na naše tělo. Jednou z nich je právě tibetská houba. Podívejme se na ni podrobněji. Na její původ i účinky. Zajímavostí je, že ve skutečnosti se vlastně vůbec nejedná o houbu, ale jde o společenství bakterií, mléčných a octových kvasinek. Svým vzhledem ale […]

Jak udělat profi espumu a jak ji použít

Kulinářské vaření je plné objevování nových receptů, chutí a vůní, ale i experimentování s texturou, konzistencí a formou podávaných pokrmů. Z potřeby tvoření nových kulinářských trendů a servírovat známé pokrmy v nové podobě vznikla třeba molekulární kuchyně. Víte, co je espuma a jak ji vytvořit? Co je to espuma Espuma je sladká či slaná pěna […]