Svatební účesy – 11 tipů na krásný a originální účes

Podstatnou součástí svatebního dne je kromě svatebních šatů i svatební účes. Vlasy jsou koruna krásy. Svatební účesy můžeme mnohokrát přirovnat k uměleckým dílům. Musí vydržet během obřadu a musí mít také nezměněnu podobu i během celé svatební hostiny, často až do brzkých ranních hodin. Každý účes nesluší každému a nedá se také vytvořit z každého typu vlasů. Při výběru správného svatebního účesu je rozhodující tvar hlavy, délka i množství vlasů.

1.   Romantika s živými květy

Pro nepopiratelně romantický účes by se nevěsty měly snažit udržet měkké a uvolněné lokny vlasů, doplněné třeba jemnými nebo éterickými květy.

2.   Půvabná romantická stuha

Pokud nejste typ na okázalé účesy, možná vám bude stačit jen půvabná stuha a hezká kytička vytvářející romantickou kombinaci. Zvlněné prameny vlasů podtrhují mladou krásu nevěsty.

3.   Jemný závoj z něžných květů

Nevěsta nemusí mít závoj jen z bílé krajky či tylu. Bílé kytičky z květů charakteristicky pojmenovaných nevěstin závoj zapletené do křehkých vln vlasů působí velmi romanticky. Zdobí vlasy po celé délce.

4.   Něžný drdol

Něžné drdoly, ze kterých splývá pár jemných pramínků vlasů, jsou stále oblíbené. Tato nevěsta se rozhodla pro romantický svatební účes, který je ženský, díky jemným pramenům lemujícím její tvář a třpytivému šperku. Takhle jemně zamotáte vlasy, i když máte třeba jen mikádo.

5.   Romantický ohon na stranu

Hledáte romantický svatební dlouhý účes, který vám nevhání vlasy do tváře? Zkuste zkroucený ohon elegantně hozený přes jedno rameno, jako tato nevěsta. Můžete jej dokonce vybavit třpytivými sponkami do vlasů.

6.   Jemný drdol na stranu

Na stranu můžete vytvořit i jemný drdol. Toto uvolněné hnízdo vlasů je zdůrazněno krásnými kytičkami pro přidanou hodnotu romantické atmosféry.

7.   Klasický nízký drdol

Objemné kadeře můžete zkrotit do spodního drdolu. Jemné vlny dolní zářivý šperk, který je velmi okouzlujícím doplňkem romantického svatebního účesu. Pokud máte krátké vlasy, použijte příčesek, nebo se podívejte na krátké účesy.

8.   Romantická korunka

Romantická nevěsta může být princeznou stávající se královnou. Tato půvabná dáma zdůraznila své kadeře vlasů formující její obličej královskou korunou. Korunka může být jemná, štrasová, ale i takto výrazná. Možná se necháte inspirovat.

9.   Zelený věneček

Doplňte své vlasy jemnými větvičkami vavřínu, jemného kapradí nebo jiné zeleně. Nechte se oslnit krásou jemných zelených lístků a současně nechte vyniknout přirozenou krásu vašich vlasů i svatebních šatů.

10.   Závoj lemující nadýchané vlasy

Pokud se necháte okouzlit romantickým závojem, nechte v něm vyniknout i vaše nadýchané vlasy. Tento romantický účes nadýchaných vlasů, kterým byl dodán objem lemovaný bělostným závojem, má opravdu nadpozemské kouzlo. Podobně se tvoří i účesy na ples.

11.   Romantický cop s květy

Nádherně vypadá i volný cop vlasů něžně doplněný jemnými kvítky. Můžete jej překrýt závojem nebo jej nechat i bez něj. V obou případech bude vypadat kouzelně. Tento rybí cop s malými bílými kytičkami má doslova éterický nádech.

Rate this post

Autor příspěvku: Pavla Růžičková

Zajímá mě ekologie, příroda, zdravý životní styl, fitness, bydlení i zahrada, ale i ekonomika, osobní rozvoj a všechny zajímavé projekty.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.