Rozhodli jste se udělat těsto na pizzu bez droždí? Máme pro vás hned 3 různé recepty. Můžete je postupně vyzkoušet a vybrat si to, které vám chutná úplně nejvíc.
Pizza bez droždí
Suroviny:
- 300 g hladké mouky
- 7 g prášku do pečiva
- 1/2 lžičky soli
- 2 lžíce oleje
- troška mléka
Postup přípravy receptu:
Suroviny smícháme a z uvedených ingrediencí vypracujeme vláčné těsto. Na válu z něj vyválíme placku a tu pak položíme na plech vymazaný olejem. Potom navrstvíme náplň podle chuti. Dáme péci do předehřáté trouby na 15 až 20minut při 200 °C. Vznikne vám krásně tenké, chutné a křupavé těsto.
Domácí těsto na pizzu bez droždí
- 350 g hladké mouky – asi 2,5 hrnku
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva
- 1 lžička cukru
- 2 lžíce olivového oleje
- 250 ml vody nebo mléka – 1 hrnek
Postup přípravy:
Mouku smíchejte se solí, lžičkou kypřicího prášku, olejem a vodou nebo mlékem. Těsto rukama pořádně vyhněťte, můžete jej dát i na 5 minut do robotu. Pak jej přikryjte utěrkou a nechte 15 minut odstát. Namočenýma nebo naolejovanýma rukama pak těsto přímo na pečicím papíře vytáhněte na 2 tenká kola o průměru asi 30 cm, nebo těsto rozetřete přes celý plech. Potřete a obložte pizzu dle chuti. Troubu vyhřejte na 220 °C a pečte 10 až 15 minut dozlatova. Dospod trouby můžete dát navíc plechový hrnek s vodou, aby bylo těsto na pizzu o něco kypřejší.
Jednoduché těsto na pizzu
Ingredience na těsto:
- 250 g hladké mouky
- 1/8 l mléka
- 50 g másla
- 1 vejce
- 1/2 lžičky soli
- 2 lžičky kypřícího prášku
- 1 vejce
- olej nebo sádlo na potření plechu
Postup přípravy receptu:
Do prosáté mouky přidáme sůl, kypřící práškem , vejce, máslo a mléko. Pořádně vše smícháme a zpracujeme na těsto, které má být spíše husté a lepkavé. Na olejem nebo sádlem vymaštěný plech roztáhneme těsto, na něj poklademe ingredience dle svého výběru a plech vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme do křupava.