11 tipů na účes na ples – Buďte IN!

Každá žena se chce cítit alespoň jednou za čas jako krásná princezna. Ples je proto tou nejlepší příležitostí, jak můžete tát na odiv svoji ženskost, ukázat svůj půvab, nechat vyniknout svou krásu a užít si ten nádherný pocit. K dlouhým večerním šatům také patří elegantní účes, který se hodí na ples. Přinášíme vám pár tipů.

1. Vyberte si kadeřnický salon

Vyberte si kadeřnický salon, který se zaměřuje i na profesionální plesové účesy a nabízí kromě kadeřnických služeb i speciální ozdoby. Existují i salony, které vám k tomu udělají profesionální manikúru a make up s večerním líčením.

2. Účes na zkoušku

Pokud potřebujete krásný účes na ples, měli byste navštívit kadeřnictví, kde se objednáte a necháte si nejprve udělat plesový účes na zkoušku. Můžete vyzkoušet více variant. Každý má jinou kvalitu vlasů a je třeba vyzkoušet, zda vám vámi vybraný účes bude správně držet a budete se v něm cítit dobře.

3. Podle čeho se volí plesový účes

Plesové účesy se tvoří pro krátké, polodlouhé i dlouhé vlasy. Účes na ples se tvoří přesně podle stylu a barvy šatů. Proto si vezměte do kadeřnického salonu alespoň foto vašich šatů, šperky a doplňky, které budete mít na sobě. Dále se musí počítat s typem vaší osobností, typem vašich vlasů, jejich hustotou, jemností i délkou.

4. Plesový účes k přiléhavým šatům

U dlouhých a upnutých šatů je vhodný dlouhý a volný účes, kdy se sepnou nahoru jen některé prameny vlasů.

5. Plesový účes k nabírané sukni

U šatů s širší sukní je třeba zvolit takový účes, který s nimi bude korespondovat a bude působit vzhledem k šatům vyváženě.

6. Plesový účes k malému výstřihu

K malým výstřihům se nechávají volně splývat dlouhé a vlnité prameny vlasů.

7. Plesový účes ke korzetu

Pokud máte korzet s odhalenými rameny, můžete si dovolit vlasy vyčesat nahoru a odhalit šíji.

8. Plesový účes podle kvality vlasů

Pokud máte husté, pevné a drsné vlasy, můžete si nechat vlasy narovnat a navrstvit je po pramíncích do účesu. U dlouhých a rovných vlasů budou pěkně vypadat jemné kadeře, které vlasům dodají energii, vitalitu a objem. U krátkých vlasů můžete vyzkoušet novou barvu či přeliv. Krátký účes bude vypadat velmi efektně.

9. Kdy zvolit klasický drdol

Pokud se vám líbí klasický drdol, ale máte obavu, že budete vypadat starší, vyzkoušejte nízko posazený, asymetrický glamour drdůlek neboli bun. Společenský drdol můžete posadit elegantně, nízko i asymetricky současně. Společenské účesy by měli být spíše hladké.

10. Barvení a sestřih nenechte na poslední chvíli

Nabarvit a ostříhat si nechte své vlasy alespoň 5 dní před plesem, aby se stačila omýt z hlavy obarvená vlasová pokožka a barva vašich vlasů byla krásně lesklá a sytá. Nenechávejte váš účes až na poslední chvíli.

11. Zvolte správné doplňky

Plesové účesy mohou být vytvořeny pro krátké, polodlouhé i dlouhé vlasy a měly by být doplněny vhodnými doplňky. Může to být štrasová korunka, čelenka, perličky do účesu, vlásenky, drobné kytičky, ale i živé květiny.

Nechte si poradit  

Ať už zvolíte jakýkoli účes na ples, třeba tradiční, romantický, extravagantní, dobový, minimalistický či klasický, vždy si vyslechněte radu svého kadeřníka, jaký styl by vám doporučil k vámi vybraným plesovým šatům, doplňkům i vaší osobnosti.

Rate this post

Autor příspěvku: Pavla Růžičková

Zajímá mě ekologie, příroda, zdravý životní styl, fitness, bydlení i zahrada, ale i ekonomika, osobní rozvoj a všechny zajímavé projekty.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.